Automatski obračun dnevnica

Automatski obračun dnevnica kao jedan od potencijala kvalitetnog Fleet Management sustavaomogućuju rješavanje konkretnh problema pri izradi i obračunu dnevnica. To su vrhunska i pouzdana rješenja koja donose uštede novca i vremena i glavni su čimbenik modernog načina poslovanja.

Postojeća problematika

Problematika obračuna dnevnica može biti izuzetno kompleksan problem svake administracije/tvrtke. Kompleksan prvenstveno što se iz više dokumenata mora detektirati prava slika putovanja i sukladno njoj se izvršiti obračun. U praksi obično je ljudski faktor taj koji donosi probleme i nemali broj puta podatke je nemoguće uskladiti za obračun. To se pogotovo može pojaviti kod obračuna dnevnica vozačima teretnih vozila opremljenih tahografom, gdje administracija dolazi u situaciju da podatke s ručno ispunjenih putnih naloga mora usporediti sa stvarnim stanjem na vozilu i podacima tahografskih zapisa. Problem je što se oni nemali broj puta ne poklapaju te se obračun svodi ili na riječ vozača ili na procjenu administracije.

Smanjuje se vrijeme obračuna dnevnica | Automatski obračun dnevnica

Jedan je od modula unutar sustava za GPS praćenje vozila kao i jedna od standardnih funkcija unutar modula Putni nalog. Velike količine vremena koje se troše u kalkulaciji vremena provedenog u posjećenim zemljama, usklađivanje i provjera istinitosti podataka ovim rješenjem u potpunosti nestaju te se rješavaju u svega nekoliko sekundi.

automatski obračun dnevnica po svim zemljama

Prednosti korištenja rješenja za automatski obračun dnevnica

Prednosti korištenja automatskog obračuna dnevnica u odnosu na ručni obračun su više nego očite. FMLC-ov Fleet Management sustav svakom korisniku omogućuje korištenje modula automatskog obračuna dnevnica gdje se svi podaci relevantni za obračun mogu generirati na zahtjev u proizvoljnom razdoblju ili se može postaviti automatika koja obračun automatski u određenom razdoblju generira i dostavlja na zadanu e-mail adresu.

Prednosti rješenja za automatski obračun dnevnica:

  • Automatsko prepoznavanje vremena provedenog u posjećenim zemljama,
  • Preciznost u obračunu utrošenog vremena i obračunu kilometara,
  • Mogućnost automatizacije procesa,
  • Visoke uštede vremena u radu administracije,
  • Precizniji uvid u radne procese vozača,
  • Povećanje učinkovitosti i prihoda,
  • Izbjegavanje visokih kazni poreznog nadzora.
prednosti obračuna dnevnica preko sustava za praćenje vozila

Riješite problem obračuna dnevnica i povečajte učinkovitost  svoje tvrtke | Automatski obračun dnevnica