Kako modulom za planiranje ruta smanjiti troškove u kriznim vremenima?

Rast troškova goriva ima veliki utjecaj na sve segmente poslovnih aktivnosti. U vremenima varijabilinih i nepredvidivih troškova goriva korištenje alata koji omogućuju smanjenje i racionalizaciju potrošnje goriva postaje ključno za postizanje veće konkurentnosti.

Ne znate odakle početi? 

 

Divljanje cijena energenata i troškova rada ugrožava poslovanje

Izazovi u organizaciji poslovanja prilikom porasta cijene energenata i rada postaju vrlo visoki. Svaka se pogreška u distribuciji, rutiranju, pogrešno utrošenom efektivnom radu višestruko skuplje plaća i onemogućava kvalitetno poslovanje tvrtke i njenu tekuću likvidnost koja je izuzetno bitan faktor u vremenima krize, inflacije i nestabilnih cijena na tržištu.

Smanjenje potrošnje goriva moguće je osigurati korištenjem alata sustava Mapon.com.

smanjite potrošnju goriva

Odgovor – nadzor i optimizacija troškova te smanjenje potrošnje goriva

Fleet management sustavi u takvim vremenima i poslovnim situacijama pokazuju svoju punu snagu i opravdanost. Opće je poznato da je poslovanje i upravljanje voznim parkovima bez primjene ovakvih sustava nezamislivo. Opremanje tvrtke kvalitetnim fleet management sustavom postaje svojevrsni ”must have”.

smanjenje potrošnje goriva uz Fleet management sustav

Mapon Fleet management sustav kao inovativni leader u regiji i jedan od vodećih FM sustava u EU dat će Vam odgovore na sve izazove. Jedan je od prvih sustava koji kvalitetna rješenja podjednako primjenjuje na manjim, srednjim i velikim voznim parkovima i po mjeri za svakog korisnika.

Sustav već u svojim osnovnim GPS modulima pruža brojne pogodnosti:

 

 • Evidencija troškova i troškovni moduli
 • Moduli za evidenciju održavanja voznog parka
 • Kalkulacije korištenja voznog parka
 • Potpuna evidencija troškova goriva
 • Evidencija rada i radnih vremena vozača/radnika
 • Uvid u stanje ispravnosti vozila u realnom vremenu
 • Ponašanje vozača kroz prizmu parametara vozač/vozilo

Optimizacija ruta i značajno smanjenje troškova goriva

Maponovim sustavom za upravljanje voznim parkovima odsad možete i kvalitetno upravljati optimizacijom ruta, a samim time i zadataka neovisno o broju vozila i veličini voznog parka.

optimizacija i planiranje ruta

Najbolji sustav na tržištu

Maponov sustav za optimizaciju ruta i nadzor nad obavljanjem zadataka najbolji je odgovor za višestruko smanjenje troškova i povećanje učinkovitosti. Jednostavnim pristupom, lakim upravljanjem i primjenom korisnik u vrlo kratkom roku ostvaruje izuzetne rezultate. Sustav je dizajniran poštujući osnovne postulate optimizacije i potpuno cjenovno prilagođen potrebama korisnika, jer visinu kompleksnosti korisnik određuje samostalno ili uz pomoć Maponova stručnog tima.

Kako to primjeniti u mojoj tvrtki ? 

Primjenjivost optimizacije

Općepoznata je zabluda da je optimizacija ruta i izvršenja zadataka rezervirana za velike logističke tvrtke. Istina je da su veliki distributeri, prijevoznici, dostavljači, terenski serviseri i slične djelatnosti među prvima počeli primjenjivati moć optimizacije, no uz današnju moć tehnologije i Maponova rješenja optimizacija postaje dostupna svim tvrtkama neovisno o veličini voznog parka.
Poštujući osnovna načela optimizacije – obići određeni broj adresa najkraćom rutom uvažavajući vremenske okvire za posjet svakoj lokaciji te ostale parametre vozila, puta i radnog vremena, Maponovim rješenjem dobivate ne samo optimiziranu rutu nego i uvid u izvršenje u realnom vremenu uz popratne pogodnosti kao što su nadzor nad ponašanjem vozača i vozila, komunikacija u realnom vremenu i izmjena ruta na zahtjev u realnom vremenu.

smanjenje potrošnje goriva za male tvrtke

Kontaktirajte naš stručni tim i zatražite ponudu!

Ulaganje u sustav i povrat investicije

Uvođenje Maponova sustava za nadzor vozila i optimizaciju jedno je od najisplativijih ulaganja koje možete učiniti. Sama matematička kalkulacija govori da je povrat investicije gotovo najkraći na tržištu, a sve nakon toga postaje čista dobit za tvrtku korisnika sustava.

Razlog tomu je vrlo jednostavan jer sustav u isto vrijeme:

 

 • podiže učinkovitost
 • smanjuje trošak
 • nadzire trošak
 • omogućava dostizanje maksimalne iskorištenosti rada i resursa
 • oslobađa kapacitete za koje niste ni znali da postoje.

Svaki dan proveden u poslovanju bez primjene Maponova sustava za optimizaciju gubitak je prilike za povećanje dobiti tvrtke iz resursa koji su joj u biti nevidljivi jer visinu generiranog troška smatra ”normalnim”.

Koliko to košta i je li to za moju tvrtku?