Mjerač protoka goriva

Mjerač protoka goriva je najbolje rješenje za mjerenje potrošnje goriva na teškim teretnim vozilima, radnim strojevima, poljoprivrednoj mehanizaciji i brodovima.

Ovo je jedan od najučinkovitijih uređaja za smanjenje potrošnje goriva.

 

Zašto ugraditi mjerač protoka goriva ?

To je jedino rješenje pomoću kojeg se može točno utvrditi potrošnja goriva na način da se utvrdi točan volumen goriva na ulazu i izlazu iz pogonskog stroja vozila ili plovila.

mjerač protoka goriva - detaljno praćenje potrošnje goriva

Vrste pogonskih motora na koje se može ugraditi mjerač protoka goriva

Mjerač protoka goriva pogodni su isključivo za ugradnju i za praćenje volumena potrošnje goriva kod Diesel pogonskih strojeva.

Mjerač protoka goriva za diesel motore

Grafički i analitički prikaz potrošnje goriva preko mjerača protoka goriva

U sustavu za GPS praćenje vozila podaci o potrošnji goriva mogu se pratiti preko web sučelja li preko mobilne aplikacije. Podaci su vizualizirani preko tekstualni izvještaja, grafikona i nadzorne ploče s prikazom ključnih parametara vezanih za potrošnju goriva na vozilu ili na brodu.

Praćenje potrošnje goriva pomoću mjerača protoka goriva
grafički pregled potrošnje goriva pomoću mjerača protoka goriva

Na koje objekte se ugrađuju mjerač protoka goriva

  • Teška teretna vozila (kamioni),
  • Brodovi,
  • Radni strojevi,
  • Poljoprivredni strojevi,
  • Statički strojevi,
  • Željeznička vozila.
mjerači protoka goriva - vozila i plovila na koje se ugrađuju

Optimizirajte potrošnju goriva u svojoj floti i ostvarite uštede!

Točno i precizno mjerenje potrošnje goriva uz mjerač protoka goriva

Pomoću mjerača protoka goriva, svaki ulaz goriva u motor vozila ili broda ostaje zabilježen, kao i svaki izlaz goriva iz pogonskog stroja, razlika ovih dvaju vrijednosti daje podataka o egzaktnom volumenu potrošenog goriva. Niti jedan drugi način ne može dati ovakvu točnost u mjerenju potrošnje goriva.

točno i precizno mjerenje potrošnje goriva

Veliki utjecaj na ekonomiju goriva

Ekonomski učinak korištenja mjerača protoka goriva razlikuje se u zavisnosti od industrija u kojima se koristi. Naime u industrijama koje unutar svojih poslovnih procesa imaju veliku potražnju za potrošnjom goriva uštede će biti astronomske, jer samim povećanjem točnosti mjerenja potrošnje goriva dolaze prve koristi.

ušteda na potrošnji goriva

Efektivno radno vrijeme stroja

Najučinkovitiji način za mjerenje točnog radnog vremena kada je stroj radio, tj. kada je postojala potrošnja goriva u jedinici promatranog vremena, može se samo dobiti korištenjem mjerača protoka goriva, naime o vremenu potrošnje i o volumenu potrošenog  goriva u jedinici vremena ovisi analitika potrošnje u mjernoj jedinici L/H (litara na sat). Ako imamo podatak o vremenu početka i vremenu kraja potrošnje goriva tada će rezultat sagorenog goriva u jednom satu biti točan, u svim drugim slučajevima mjerenja potrošnje goriva, ne može se postići takva točnost mjerenja.

mjerači protoka goriva - efektivno radno vrijeme

Mjerač protoka u kombinaciji s senzorom za gorivo (sondom)

Korištenje ovih dvaju senzora pri mjerenju potrošnje goriva osigurava apsolutno potpunu kontrolu nad potrošnjom goriva. Pomoću mjerača protoka goriva dobivamo točne informacije o potrošnji goriva dok pomoću senzora za gorivo (sonde) dobivamo točne informacije o razini goriva u spremniku te o utočenom/istočenom gorivu iz spremnika goriva.

mjerač protoka goriva u kombinaciji sa sondom za gorivo

Smanjite troškove goriva i držite potrošnju goriva pod kontrolom!