Mjerači protoka goriva

Mjerači protoka goriva  su definitivno najbolje rješenje za mjerenje potrošnje goriva na teškim teretnim vozilima, radnim strojevima, poljoprivrednoj mehanizaciji i brodovima.

Zašto ? | mjerači protoka goriva

Impulsni mjerač protoka je jedino rješenje pomoću kojeg se može točno utvrditi potrošnja goriva na način da se utvrdi točan volumen goriva na ulazi i izlazu iz pogonskog stroja vozila ili plovila.

mjerači protoka goriva - detaljno praćenje potrošnje goriva

Vrste motora

Mjerači protoka goriva pogodni su isključivo za ugradnju i za praćenje volumena potrošnje goriva kod dizel pogonskih strojeva.

Grafički i analitički prikaz potrošnje goriva | mjerači protoka goriva

U sustavu za GPS praćenje vozila podaci o potrošnji goriva mogu se pratiti preko web sučelja li preko mobilne aplikacije. Podaci su vizualizirani preko tekstualni izvještaja, grafikona i nadzorne ploče s prikazom ključnih parametara vezanih za potrošnju goriva na vozilu ili na brodu.

pregled informacija o potrošnji goriva na računalu, tabletu ili mobitelu

Na koje objekte se ugrađuju mjerači protoka goriva | mjerači protoka goriva

  • Teška teretna vozila (kamioni),
  • Brodovi,
  • Radni strojevi,
  • Poljoprivredni strojevi,
  • Statički strojevi,
  • Željeznička vozila.
mjerači protoka goriva - vozila i plovila na koje se ugrađuju

Želite li saznati više o mjeračima protoka goriva?

Točno i precizno | mjerači protoka goriva

Pomoću mjerača protoka goriva, svaki ulaz goriva u motor vozila ili broda ostaje zabilježen, kao i svaki izlaz goriva iz pogonskog stroja, razlika ovih dvaju vrijednosti daje podataka o egzaktnom volumenu potrošenog goriva. Niti jedan drugi način ne može dati ovakvu točnost u mjerenju potrošnje goriva.

točno i precizno mjerenje potrošnje goriva

Veliki utjecaj na ekonomiju goriva

Ekonomski učinak korištenja mjerača protoka goriva razlikuje se u zavisnosti od industrija u kojima se koristi. Naime u industrijama koje unutar svojih poslovnih procesa imaju veliku potrebu za potrošnjom goriva uštede će biti astronomske, jer samim povećanjem točnosti mjerenja potrošnje goriva dolaze prve koristi.

ušteda na potrošnji goriva

Efektivno radno vrijeme stroja

Jedini i najučinkovitiji način za mjerenje točnog radnog vremena kada je stroj radio, tj. kada je postojala potrošnja goriva u jedinici promatranog vremena, može se samo dobiti korištenjem mjerača protoka goriva, naime o vremenu potrošnje i o volumenu potrošenog  goriva u jedinici vremena ovisi analitika potrošnje u mjernoj jedinici L/H (litara na sat). Ukoliko imamo podatak o vremenu početka i vremenu kraja potrošnje goriva tada će rezultat sagorenog goriva u jednom satu biti točan, u svim drugim slučajevima mjerenja potrošnje goriva, ne može se postići takva točnost mjerenja.

mjerači protoka goriva - efektivno radno vrijeme

Mjerač protoka u kombinaciji s senzorom za gorivo (sondom)

Korištenje ovih dvaju senzora pri mjerenju potrošnje goriva osigurava apsolutno potpunu kontrolu nad potrošnjom goriva. Pomoću mjerača protoka goriva dobivamo točne informacije o potrošnji goriva dok pomoću senzora za gorivo (sonde) dobivamo točne informacije o razini goriva u spremniku te o utočenom/istočenom gorivu iz spremnika goriva.

mjerač protoka goriva u kombinaciji sa sondom za gorivo

Smanjite troškove goriva, odlučite već danas!