Praćenje rashladnih uređaja Carrier i Termoking

Praćenje rashladnih uređaja doprinosi postizanju višeg standarda kvalitete kod transportnih procesa u hladnom lancu. Carrier i Termoking su svjetski lideri u području visokotehnoloških rješenja za kontrolu temperature unutar logističkog hladnog lanca.

Imamo rješenje | praćenje rashladnih uređaja

Naš hardver je kompatibilan s pojedinačnim i vise komornim rashladnim sustavima Carrier i Termoking i osigurava prijenos telemetrijskih podataka preko mobilne mreže u naš sustav za GPS praćenje vozila.

Podaci koji se zaprimaju u platformu za GPS praćenje vozila, pružaju višestruke mogućnosti pri kontroli hladnog logističkog lanca prijevoza.

Neka od učestalih mogućnosti korištenja su:

 • Nadzor temperature,
 • Zaprimanje kodova upozorenja i promptno održavanje sustava,
 • Praćenje stanja baterije,
 • Radni sati motora rashladnog uređaja i praćenje potrošnje goriva,
 • Integracija s vanjskim IT sustavima, primjerice rješenja za praćenje pošiljki.
praćenje rashladnih uređaja - carrier

Nadzor temperature | praćenje rashladnih uređaja

 

Rashladni uređaji Carrier ili Termokling na prvi pogled ne čine se možda toliko kompliciranima, međutim kada postavite željenu temperaturu, zadani način rada, započinje rashladni proces u kojem se može pojaviti niz pogrešaka i poremećaja koji mogu za uzrok imati velike financijske i operativne štete.

Naša platforma za GPS praćenje daje precizne podatke o stanju temperature i rashladnih ciklusa te na taj način omogućuje dispečeru u uredu jednostavnu i brzu kontrolu cjelokupnog procesa kao i brzu reakciju na poremećaje u rashladnom procesu.

Podaci su prikazani na grafikonima koji omogućuju filtriranje podataka i zumiranje, a budući da su podaci koji se zaprimaju iz rashladnog uređaja povezani s GPS podacima moguće je lako utvrditi gdje se dogodio određeni događaj (pad temperature i dr.).

praćenje rashladnih uređaja - grafički prikaz promejna temperature

Svi procesi | praćenje rashladnih uređaja

Sustav za GPS praćenje vozila prati sve procese rashladnog uređaja:

 • Zadana temperatura,
 • Temperatura ulaznog zraka,
 • Temperatura izlaznog zraka,
 • Temperatura okolnog zraka (izvan hlađenog prostora),
 • Cikluse smrzavanja.
praćenje rashladnih uređaja - ispis rashladnog procesa

Digitalizirajte hladni lanac i uštedite na vremenu i novcu!

Alarmi i ciklusi održavanja Carrier i Termoking rashladnih uređaja | praćenje rashladnih uređaja

Zaprimanje u realnom vremenu kodova grešaka i kodova o redovitim intervalima održavanja. Na temelju zaprimljenih informacija o greškama ili obavijesti o ciklusima održavanja možete bolje upravljati hladnim lancem i planirati održavanja rashladnih uređaja, a u slučajevima hitnosti možete donijeti najbolju odluku te pronaći najbliži servis za rashladne uređaje na karti.

Tahograf i rashladni uređaji ?

Bolje planirajte transportni proces u hladnom lancu, jer korištenjem našeg sustava za GPS satelitsko praćenje, imati ćete uvid u preostala vremena vožnje vozača a tako bolje možete planirati cikluse hlađenja kao i troškove kod transporta u hladnom lancu.

planiranje rashladnog procesa prema pravilima tahografa

Status baterije

Praćenjem stanja baterije rashladnog uređaja omogućiti će Vam smanjenje situacija kada rashladni uređaj radi dulje vrijeme i baterija se može isprazniti što može rezultirati povećanjem troškova prijevoza i nepotrebnom štetom.

uvid u status podsustava na rashladnom uređaju

Vrijeme rada rashladnog uređaja i izračun potrošnje goriva

Preko sustava za GPS praćenje vozila može se dobiti informacija o vremenima rada rashladnih uređaja Carrier ili Termoking te točni izračuni prosiječe potrošnje goriva tijekom ciklusa hlađenja.

nadzor potrošnje goriva na carrier-u i termoking-u

Integracije

Preko API pristupa sve telemetrijske podatke s rashladnih uređaja Carrier i Termoking možete integrirati u svoju (treću) platformu, npr kao ERP sustav i dr.

praćenje rashladnih uređaja - api integracija

Iskoristite sve mogućnosti automatizacije Termoking i Carrier rashladnih uređaja!