Modul učinkovitost flote vozila

Učinkovitost flote je modul koji vam omogućuje automatizirano rješenje za mjerenje performansi flote, bez obzira na veličinu i obrasce korištenja vozila unutar flote.

Praćenje performansi flote je izazov | učinkovitost flote

Što je veći vozni park tvrtke, izazovnije je shvatiti ima li tvrtka dovoljno ili previše / premalo vozila. Može doći do situacije kada se neka vozila koriste samo nekoliko puta mjesečno, a njihova bi prodaja smanjila neke troškove održavanja tvrtke. Da bismo razumjeli koja bi odluka bila najbolja za tvrtku, stvorili smo rješenje za mjerenje učinkovitosti voznog parka.

rješenje za mjerenje učinkovitosti voznog parka

Kako izmjeriti i poboljšati učinkovitost flote vozila u svojoj tvrtki?

Kada vaše poslovanje raste, zajedno s njim raste i vaša flota vozila. Na kraju, postaje prilično veliki izazov upravljati voznim parkom i osigurati visoku razinu učinkovitosti voznog parka. Što više vozila imate, teže je shvatiti je li to dovoljno, previše ili premalo. To je problem s kojim se danas suočavaju mnoge privatne tvrtke i državne organizacije, pa smo stvorili potpuno novo rješenje učinkovitosti voznog parka koje će vam pomoći da odlučite koje promjene vaša flota treba aplicirati, kako bi se  poboljšale ukupne performanse. Napokon, biste li željeli sve to sami analizirati ili radije vjerovati prikladnom sustavu?

Kako radi sustav za učinkovitost flote?

Svaka se flota vrlo razlikuje, također se razlikuju i oblici korištenja flote. Postoje vozila koja se koriste samo u određeno doba dana, ona koja se koriste sezonski  i ona koja se koriste u mirovanju. Da biste to ilustrirali, zamislite osobno vozilo koje se koristi za dolazak na posao i odlazak s posla, kamionom kojim se upravlja na velike udaljenosti ili građevinskim vozilima kojima se obavljaju radovi na gradilištima. S rješenjem učinkovitosti voznog parka imat ćete automatiziranu transparentnost rada voznog parka, bez obzira na vrstu vozila koju imate.

Da biste počeli koristiti rješenje, trebali biste odrediti dane u kojima će se izračunavati učinkovitost flote. Uz to možete postaviti dnevno radno vrijeme koje će se smatrati vrijednošću koja predstavlja 100% učinkovitosti. Na primjer, ako službena vozila koristite samo 7,5 sati dnevno od ponedjeljka do petka, evo kako biste trebali konfigurirati postavke da biste dobili precizne izračune učinkovitosti [slika dolje – eng.].

postavke mjerenja učinkovitosti voznog parka

Naš sustav jednom dnevno prikuplja podatke iz svih vozila i pohranjuje ih, stoga promjena radnih dana i / ili dnevno radno vrijeme ili deinstaliranje uređaja za praćenje iz vozila neće utjecati na povijesne podatke. Dakle, ukratko,

učinkovitost voznog parka je snimak stanja flote tvrtke na određeni datum.

pregled stanja učinkovitosti flote

Kontaktirajte nas i saznajte više o rješenju učinkovitost flote vozila!

Detaljan izračun učinkovitosti flote | učinkovitost flote

Učinkovitost voznog parka mjeri se od 0 do 100%, a opći rezultat prikazuje se jednostavnom shemom boja gdje:

  • Crvena boja označava najnižu ocjenu učinkovitosti;
  • Narančasta i žuta boja pokazuju prosječne stope učinkovitosti;
  • Zelena boja pokazuje dobre i izvrsne rezultate.
rangiranje učinkovitosti flote

Možete analizirati učinkovitost po skupinama vozila, negrupiranim vozilima ili za cijelu flotu vozila. Također, pregled učinkovitosti flote dostupan je u dnevnom, tjednom i mjesečnom prikazu.

Postoji pet lako razumljivih nadzornih ploča u dnevnom, tjednom i mjesečnom prikazu koje prikazuju prosječne dnevne vrijednosti za sljedeće parametre:

 

  1. Učinkovitost;
  2. Vrijeme vožnje;
  3. Vrijeme mirovanja;
  4. Vrijeme zaustavljanja s isključenim motorom,
  5. Vrijeme zaustavljanja s uključenim motorom.
jednostavan pregled učinkovitosti voznog parka

Sve vrijednosti na nadzornim pločama bit će prikazane na temelju odabranog vremenskog razdoblja i grupiranja vozila. Ipak, svaki će korisnik moći vidjeti samo one grupe vozila i vozila kojima ima pristup u ovisnosti o korisničkim pravima.

Razlike u prikazu | učinkovitost flote

Glavne razlike između prikaza dana, tjedna i mjeseca su:

Dnevni prikaz

Dnevni prikaz nudi detaljnu analizu svakog vozila pojedinačno: koji sati su provedeni u vožnji, u praznom hodu, s uključenim i isključenim kontaktom. Štoviše, klikom na određenu traku za mjerenje vremena vozila moći ćete vidjeti sve rute kojima se vozilo kretalo tog dana.

dnevna učinkovitost flote

Tjedni i mjesečni prikaz

Pregled tjedna prikazat će vam učinkovitost voznog parka za odabrana vozila i grupe za jedan tjedan, kao i prosječnu dnevnu učinkovitost, uključivanje i isključivanje kontakta motora, vrijednosti praznog hoda i vremena vožnje. Uz to, tjedni prikaz uključuje ukupne vrijednosti po danu za svako vozilo zasebno. Mjesečni prikaz ima istu funkcionalnost i prikazuje podatke o učinkovitosti za jedan mjesec.

učinkovitost flote tjedni i mjesečni prikaz

Način za poboljšanje učinkovitosti flote i postizanje nižih troškova

I privatni sektor i vladine institucije mogu imati koristi od korištenja rješenja učinkovitosti voznog parka.

Mogućnost praćenja učinkovitosti vaše flote vozila može vam također pomoći da optimizirate veličinu svoje flote i dugoročno uštedite dragocjene resurse – vrijeme i novac. Ipak, rješenje vam može pomoći utvrditi jesu li vam doista potrebna sva vaša službena/radna vozila i to bez potrebe za ručnom pripremom ogromnih izvještaja – sustav će sve automatski učiniti za vas.

Postoji mnogo mogućnosti kako procijeniti učinkovitost flote s različitih aspekata pomoću rješenja za učinkovitost flote. Naš tim rado će vam objasniti više o tome, zato nemojte oklijevati već nas kontaktirajte već danas.