Nadzor troškova goriva uz pomoć sustava za praćenje

Nadzor troškova  goriva većeg broja prijevoznih sredstava Vašeg poduzeća zahtjevan je posao, no uvelike se može olakšati pomoću sustava za fleet management. Osim što Vam potrebne podatke donosi na dlanu, smanjuje stopu krađe goriva te potiče optimizaciju potrošnje.

Praćenje razine goriva u spremniku | nadzor troškova goriva

Prvi korak pri nadzoru potrošnje goriva jest ugrađivanje sondi za gorivo – one mjere razinu ili volumen goriva u rezervoaru u bilo kojem trenutku. Na taj način možete pratiti koja je razina goriva i osigurati da Vaši vozači dodaju gorivo tek kad je to stvarno potrebno, a ne nepotrebno i prijevremeno kako bi se troškovi goriva ravnomjerno rasporedili u vremenskom periodu koji odredite. Osim razine goriva u određenom vremenu, glavne informacije koje sonde za gorivo mogu pratiti su punjenje i pražnjenje goriva (promjena u razini), nagli pad volumena u spremniku i prosječna potrošnja goriva.

nadzor troškova goriva

Osim razine goriva u određenom vremenu, glavne informacije koje sonde za gorivo mogu pratiti su punjenje i pražnjenje goriva (promjena u razini), nagli pad volumena u spremniku i prosječna potrošnja goriva.

Ovakva se mjerenja mogu provoditi na raznim vrstama strojeva: putnička i teretna vozila, radni i poljoprivredni strojevi, brodovi te statični objekti kojima je također potrebno gorivo za rad.

Nadzor troškova goriva

Ovisno o Vašim potrebama, nadzor nad troškovima goriva možete provoditi preko mobitela, tableta ili računala koristeći jednu od aplikacija za praćenje vozila, na primjer – Mapon. Osim što njome možete pratiti vozača u stvarnom vremenu, omogućava Vam i pregled povijesti vozila, identifikaciju vozača te pregled senzora u vozilu i dohvaćanje njihovih podataka. Ukoliko aktivirate alarme za određen pad ili rast razine goriva, možete spriječiti eventualne krađe djelujući u stvarnom vremenu. Uz dodatnu aplikaciju Mapon GO moguća je komunikacija između samih vozača i nadređenih koji prate njihove podatke. Kombinirajući senzore za gorivo i ovakav način nadzora, u svakom trenutku imate kontrolu nad troškovima vozila Vašeg poduzeća.

kontrola goriva u stvarnom vremenu

Ukoliko je potrebno, sustav za GPS praćenje vozila i nadzor nad gorivom omogućava Vam vizualni prikaz podataka u obliku grafikona i prikaza različitih parametara koje je onda moguće priložiti u izvještaje o potrošnji goriva – na taj je način najlakše usporediti potrošnju u proteklim mjesecima, među vozačima i slično te je pripremljen brz uvid u prikupljene podatke. Osim toga, mjerenja je moguće pregledati i u tekstualnom, tj. numeričkom obliku što osigurava veću preciznost.

Pogledajte ostala rješenja! | nadzor troškova goriva

Praćenje potrošnje goriva | nadzor troškova goriva

Uz senzore za gorivo, kod strojeva koji rade na dizel moguće je ugraditi mjerače protoka goriva koji daju iznimno precizan izračun količine potrošenog goriva. Koristeći ovakve mjerače, bilježi se svako trošenje i povrat goriva te se time dobiva točna vrijednost iskorištenog, ali i vrijeme aktivnog rada stroja ili vozila. U kombinaciji sa senzorima i aplikacijom, imat ćete savršen uvid u troškove goriva te sve pripadajuće parametre.

Ukoliko i vozačima omogućite pristup točnim podatcima troškova goriva, dodatno ćete uštedjeti jer će i oni imati stvaran dojam o omjeru potrebnog i potrošenog pa će automatski biti pažljiviji kod nepotrebnog punjenja goriva, skretanja s propisane rute, tj. trošenja iznad zapisane količine i spriječit ćete bilo kakve moguće krađe.

praćenje potrošnje goriva

Uštede i unaprijeđenje uz nadzor troškova goriva

Sustav za GPS praćenje kombiniran sa sustavom za praćenje potrošnje i troškova goriva, omogućit će Vam unapređenje poslovanja i visoke uštede na troškovima koji često stoje neprimjećeni.

Ako Vam je potrebno više informacija za nadzor troškova goriva?