Jednostavno planiranje ruta donosi visoke uštede u poslovanju

Planiranje ruta dio je sustava za Upravljanje voznim parkom, poznatije kao fleet management, jedno je od neizostavnih pametnih softverskih rješenja za prijevozničke i tvrtke koje imaju službena vozila. Moderno poslovanje u vremenu digitalne transformacije i visokih cijena goriva nezamislivo je bez sustava koji upravlja flotom vozila.

Manje kilometara, više novaca uz planiranje ruta!

Osim velike praktičnosti koje sustav nudi kroz automatska izvješća o dostavama, putovanjima, rutama, potrošnji i vremenu provedenom na cesti, napredni moduli ovakvog rješenja donose visoke uštede u poslovanju.

Uštede proizlaze iz više mogućih razina. Prva je kontrola brzine, potrošnje i vremena koja djeluje kao nadzorna mjera i osigurava pravilnu uporabu po zadanim uvjetima tvrtke. Ako na kontrolu gledamo kao osnovnu mjeru koja donosi uštede i na neki način prisiljava sve zaposlene da se drže pravila, tu je i druga razina koja donosi napredne mogućnosti i uštede u poslovanju, a sve kroz optimizaciju rute.

uštede na planiranju ruta

Koje su mogućnosti planiranja ruta

Ovisno o vrsti posla s kojim se bavi vaša tvrtka, optimizacija ruta donosi niz mogućih dobitaka koji vrlo brzo inicijalni trošak pretvaraju u velike uštede. Kako zapravo funkcionira optimizacija?
Napredni algoritam aplikacije u obzir uzima niz parametara kao što su kamionska, zakonska, prometna i operativna pravila koja uključuju vrstu vozila, kapacitet i veličinu. Potom sustav izbacuje potpuno automatizirane i optimizirane transportne rute.
Neke od mogućnosti koje donosi napredni fleet management sustav je kreiranje narudžbi kupaca kroz aplikaciju, a moguće je i dinamičko dodavanje u tijeku transportnog procesa. Aplikacija omogućuje upravljanje kupcima kroz pregled svih korisnika i postavljanje radnog vremena prema njima.
Aplikacija ima i dinamično upravljanje lokacijama utovara i istovara, vrstama vozila, vozačima i radnim vremenom. Informacije u realnom vremenu imaju napredne parametre poput planiranog vremena dolaska i najranijeg vremena dolaska koje ovise o lokaciji i stanju u prometu. Naravno u dashboardu (kontrolnoj ploči) uvijek vidite realnu situaciju.

Najveće dobiti planiranja ruta

Uz ovako detaljne informacije koje sustav prati moguća je vrlo detaljna optimizacija rute i automatizirana komunikacija s vozačem. Softversko rješenje fleet management sustava može se primijeniti na široku lepezu poslova – od kamionskog prijevoza, preko prijevozničkih tvrtki, dostava, taxi službi do kompanija poput čistoće ili distributera koji imaju veliki vozni park. Rješenje je, naravno, korisno i za tvrtke s manjom flotom vozila.

softver za planiranje ruta

Kroz detaljnu optimizaciju rute i nadzor otvara se prostor za velike uštede. Transparentnost fleet management rješenja razotkriva skrivene troškove i zapravo ih eliminira, jer je sve vezano uz vozilo i put vidljivo u sustavu u realnom vremenu.
Optimizirana ruta omogućuje tvrtkama detekciju mjesta mogućih ušteda – manja potrošnja goriva, niža amortizacija vozila, optimalno usklađeno radno vrijeme.

Pogledajte ostala Fleet Management rješenja! | planiranje ruta

Planiranje ruta kroz provjerljive podatke

Optimizacija rute temelji se na parametrima kao što su udaljenost, vrijeme vožnje i troškovi puta. Sustav ima automatski izračun cijene cestarine i uključen sustav prometnih zagušenja. Unutar vrlo jednostavnog korisničkog sučelja postavljaju se zadaci koje algoritam pametno posloži i pošalje kao zadatak na mobilnu aplikaciju vozača, koja potom prati rutu i označuje izvršeno. Mobilna aplikacija za vozače omogućuje i druge napredne funkcionalnosti poput informacija o ruti, promjene statusa, komentare i razmjenu dokumentacije i slika.
Uz značajne uštede koje variraju ovisno o tipu tvrtke koja koristi rješenje, a podaci iz iskustva govore da su troškovi uz fleet management sustav i optimizaciju rute minimalno 10% manji, ovaj sustav je zapravo sve-u-jednom rješenje koje će zamijeniti niz logističkih problema i izazova te tako omogućiti dodatnu optimizaciju poslovanja i uštede.

sustav za planiranje ruta na mobilnom telefonu

Ako Vam je potrebno više informacija za planiranje ruta?